Interalpin 2019

 

80 zemí, 50 let a 3 dny akce

Tak by se asi dala v číslech popsat výstava alpských technologií Interalpin 2019. Konala se jako tradičně v Innsbrucku, a to od osmého do desátého května. My jsme na ni samozřejmě nemohli chybět. Kdo tam byl, našel nás v hale A na stánku PistenBully.

 

Už se do jednoho auta nevejdeme

Z Dlouhoňovic do Innsbrucku cesta zabere asi osm hodin. Takže pokud jsme si chtěli užít už první den výstavy, což jsme tedy rozhodně chtěli, nezbylo nám, než vyrazit o den dříve. Sraz jsme měli brzo ráno před firmou. První, na co jsem pomyslel, když jsem se přiblížil k parkovišti u naší firmy, bylo: "panečku, tady je ale živo". Byla tam totiž spousta lidí a vozů. Všichni pobíhali sem a tam, a pořád něco vykládali a nakládali. "Je to tak", pomyslel jsem si: "už je nás prostě hodně. Kdysi jsme na výstavu mohli jet jedním autem, a ještě bylo vzadu volné místo. Ale teď, když jsme se rozšířili o polský a slovenský trh, už se do jednoho auta nevejdeme. Sotva budou stačit dvě."  Balení na cestu netrvalo dlouho. Před devátou jsme už vyrazili směrem na Rozvadov, Mnichov a Innsbruck. Po mnoha kilometrech a několika občerstvovacích zastávkách jsme dorazili do hotelu Grauer Bär. A přišli jsme právě včas. Steve Junghans, který má v Kässbohreru na starosti prodej strojů PistenBully v zemích střední a východní Evropy už na nás čekal. V dobré náladě jsme si vyrazili na společnou večeři.

 

Ve velkém stylu a také o nás

A druhý den ráno to vypuklo. "Zase mě to dostalo. Jsem tu už kdoví pokolikáté, a vždycky mě ta atmosféra a vizualita ohromí", tak to byly mé první dojmy poté, co jsem vstoupil do haly. Ani ne za deset minut po otevření tu bylo plno, a hučelo to tu jako v úle. Kromě nás tu bylo dalších dvě stě dvacet pozvaných hostů. Hlavním tématem dne byla oslava padesátého výročí založení firmy Kässbohrer. Byla to vlastně taková velká serie prezentací, proslovů a nejrůznějších show. Naše velká chvíle přišla večer. To když Jens Rottmair, CEO firmy Kässbohrer, během svého projevu předevšemi vyzdvihl naši společnost, a ocenil naše prodejní výkony, a také způsob jakým se staráme o své klienty. Měli jsme z toho opravdu velkou radost. Ta pochvala totiž vycházela ze srovnání prováděném v celosvětovém kontextu. Patřili jsme do skupiny těch nejúspěšnějších společností. Popravdě, myslím, že ve chvíli, kdy o nás tak hezky mluvil, asi jsem se tak trošku dmul pýchou a hrdostí.

 

Zelená a blikající

Na samotné výstavě k sobě největší pozornostpřitahovala "elektrická rolba".  Má nulové emise. Je to až těžko představitelné, že takhle těžký a výkonný stroj může fungovat na čistě elektrický pohon. Ale je to tak. Pokud jde o odborná témata, tak nejvíc se na výstavě hovořilo o zkušenostech s využíváním všech možností SNOWsatu. Tato technologie se totiž stává stále běžnější, využívá ji víc a víc skiareálů, takže je co sdílet. Co se zábavy týče, tak asi největší aplaus sklidila show, jedné nesmírně talentované výtvatnice, která kreslila své obrazy do něčeho, co vypadalo jako pudr nebo písek. Bylo úžasné sledovat, jak ji stačí provést pár tahů prstem, a z obrazu rolby se stane obraz pták, a z ptáka třeba les. Většina návštěvníků si vyzkoušela 3D show, která se odehrávala ve speciálním tunelu.

 

Nečekaný obchodní úspěch

Během tří dnů, co výstava trvala, za námi na stánek přišlo okolo dvěstě padesáti hostů.Většinu z nich tvořili majitelé, provozovatelé a fanoušci strojů značky PistenBully. Ačkoli na tuto výstavu obvykle nejezdíme proto, abychom zde obchodovali, letos se to nečekaně vyvinulo jinak. Domů jsme si odvezli 28 objednávek na realizaci Posezónního servisu a dvě poptávky na nákup nových roleb.

 

Své postřehy z cesty na letošní Interalpin vyprávěl

Pavel Lipenský, jednatel TopKarMoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na více fotografií z této akce se můžete podívat zde