Číslo devět a deset

 

Naši servisní mechanici dostali k užívání dva další služební vozy. Transportér VW s pořadovým číslem devět a deset. Vozy nejdříve přijely k nám do Dlouhoňovic, kde jsme je nechali polepit v našem stylu. A pak jsme je vybavili nářadím, měřícími přístroji a spotřebním materiálem.


Vozy byly vybírány s vědomím, že nebudou jezdit jen za slunečných dnů po uklizených dálnicích, ale že se budou muset osvědčit i v zimě na zasněžených horských cestách vedoucích ke skiareálům. Proto jsme si zvolili silnější varianty vozů.


Ročně u nás realizuje jeden mechanik průměrně něco přes 250 servisních zásahů. A tak už docela přesně víme, jaké vybavení musí servisní vůz mít. Podle toho, zda se jedná o opravu stroje Reform nebo PistenBully, mezi klíčové prvky patří důležití pomocníci jako vrtačky, svěráky, nádoby na použití oleje, nebo osvětlení. K povinné výbavě patří i několik kýblů s vazelínou, motorové oleje, hydraulické či vzduchové filtry, různé druhy matiček, šrouby a boxy s nářadím.


Protože oba transportéry budou sloužit na Slovensku, přijeli si je vyzvednout Pavol Belan a Róbert Krištofiak, naši trnavští servisní mechanici. Zeptali jsme se jich, jaký mají z nových vozů pocit.


Róbert Krištofiak

Róbert, kam směřovala vaše první jízda?
Doteraz som na novom aute absolvoval tri jazdy. Bolo to k zákazníkom na Donovaly, do areálu Ski Jase Látky alebo na malebné Malinô Brdo. Výjazdy dopadli nad moje očakávania, zákazníci nás s kolegom Ivanom Horváthom vrelo privítali. Vykonali sme dohodnuté obhliadky a zamerali sa na ďalšie stretnutia na upevnenie dobrých vzťahov a dohodnutie možných objednávok a servisov.

 

 

 

 

A kam se ještě chystáte?
Chystám sa ešte do Bachledovej a Lopušnej doliny, na Ždiar či na Skalku za našimi zákazníkmi. Čakajú ma Prvotné posezónne prehliadky strojov PistenBully, ktoré na strediskách majú. Zákazky postupne pribúdajú a plánujem si stále nové stretnutia. Je pre nás prioritou, aby sme sa o ne dokonalo postarali a pripravili ich na nastávajúcu sezónu.


Jak se vám jezdí? Co se vám ve výbavě auta líbí nejvíce?
Jazdí sa mi veľmi komfortne. Auto je vybavené vo vysokom štandarde. Najviac som si zvykol na tempomat, vyvýšenú strechu auta, využitie kolies 4x4 a prechodovosť auta v teréne. V posledných chladných dňoch mi pomohlo nezávislé kúrenie. Takto vybavené auto je veľkou pomocou – vyskúšal som si ho už aj v krízovej situácii na mokrej lúke, na ktorej som sa potreboval dostať k rolbe.


Co sebou musíte mít v autě vždy připravené?
Povinnou výbavou každého servisného mechanika, ktorý sa chystá do terénu je určite box s náradím, výlevky na použité oleje, nádoby s novými olejmi, základné filtre, osvetlenie a poprípade zdvihák.


Jak proběhlo předání auta?
Auto mi po vybavení všetkých náležitostí finálne odovzdal regionálny manažér, Vladko Winter, spolu s potrebnými dokladmi. S potešením som ho prijal a verím, že na ňom najazdím veľa šťastných kilometrov po našom krásnom Slovensku a k naším významným partnerom. Nové a voňavé auto je predsa taktiež vizitka našej firmy a hrdo sa nim pýšim.

 

 

 

 

 

 

 

Pavol Belan

Pal'o, určitě máte nějaké první jízdy za sebou. Kam vás cesty zavedly?
Na novom aute som sa prvýkrát vydal za zákazníkom do Národnej diaľničnej spoločnosti v Martine, kde som vykonával servis po 300 motohodinách - ide o základnú výmenu filtrov a kontrolu stroja. To isté som vykonal ešte na druhý deň aj u ich kolegov v Trenčíne. Bol to skvelý pocit ukázať sa na novom a voňavom aute. Všetci mi ho chvália, páčia sa im bielo-červené polepy, ktoré ľahko identifikujú spoločnosť TopKarMoto.

 

 

 

 

 

Máte naplánované i další návštěvy?
Plánujem ísť za zákazníkom do Hubovej, kde budem opravovať elektriku na stroji Reform H7RX alebo do Slovenského vodohospodárskeho podniku v Gabčíkove - tam ma čaká zas servis kosy. Teším sa, kedy sa vydám na východ, aby som si komfort auta vyskúšal aj na dlhšiu trasu.


Co vás na autě nejvíce těší a co vám pomáhá při výjezdu?
Vo firme som už 12 rokov a som rád, že si takýmto spôsobom váži moju prácu a lojalitu. Pre mňa, ako staršiu generáciu, je výhoda hlavne automatická prevodovka, multifunkčný volant, handsfree na telefonovanie, výkon motora, či skvelá spotreba. Chýba mi ešte železná priečka za sedačkami, aby som oddelil zadnú pracovnú časť auta - a už to bude dokonalé!


Co sebou musíte mít na výjezdu vždy připraveno?
Vo firme mám na starosti servis strojov značky Reform. Preto je moje vybavenie iné ako u kolegov, ktorí opravujú snežné rolby. Nikdy mi nesmú chýbať základné veci ako vŕtačka, brúska, uťahováky, zverák, rôzne skrutky, matky a diagnostické prístroje. Niekedy sú situácie, kedy idete na zásah tzv.“na slepo“. Zákazník vám zavolá s urgentnou opravou a vtedy je treba najprv vykonať diagnostiku problému.


Převzetí nového auta pro vás muselo být významným momentem.
Nové auto som prebral s radosťou. Vymenil som totiž starý typ Transportera, ktorý mal za dlhé roky môjho pôsobenia už najazdených cez 500 000 km. Pri odovzdaní starého som možno vyronil slzičku, ale teraz mám nového spoľahlivého pomocníka do každej pracovnej situácie a počasia.

 

 

 

 

 

 

Za spoustu hezkých postřehů, spolupráci při rozhovoru a focení děkuje Gábina Lipenská