AfterWork-Party 2016

 

 

Ve dnech 10. až 12.5.2016 se konalo v německém  Laupheimu šesté setkání zákazníků a příznivců strojů PistenBully AfterWork-Party, u kterého jsme jako výhradní zástupce pro Českou republiku a západní Polsko nemohli chybět.  Pro 58 návštěvníků z České republiky, 8 návštěvníků ze západní části Polska a dalších vybraných zemí byl připraven bohatý program. Již v předvečer akce jsme se měli možnost potkat v hotelu InterCity v Ulmu.  Většina z nás se vydala na prohlídku historické části Ulmu, pyšnící se nejvyšší katedrálou na světě s výškou věže 161 metrů.

 

Co pro nás bylo připraveno?

Hned ráno již před hotelem čekal autobus, který nás dovezl z Ulmu do asi 20 km vzdáleného Laupheimu, kde sídlí firma Kässbohrer Geländefahrzeug AG. Všichni návštěvníci obdrželi po příjezdu na recepci v Kässbohreru drobný dárek a informace o programu na celý den. Ve vstupní hale bylo připraveno posezení a po celý den bylo k dispozici něco dobrého k zakousnutí.

Během dopoledního programu jsme si mohli prohlédnout vystavené nové i starší použité stroje PistenBully, které byly během akce nabízeny s výstavní slevou. Poté mohli zájemci absolvovat komentovanou prohlídku výrobní linky strojů PistenBully. Prohlédli jsme si také sklad náhradních dílů i expediční halu s novými stroji, připravenými pro své nové majitele.

 

 

Jak probíhal závod štafet?

Již od rána byla vedle vstupní haly připravena závodní dráha s jednotlivými zastávkami. Pro všechny účastníky to bylo překvapení. Tradiční biatlonový okruh byl nahrazen novou a zábavnější závodní dráhou s rozmanitými úkoly. A po obědě to vypuklo. Návštěvníci z jednotlivých lyžařských areálů mohli nominovat dvoučlenné družstvo, které se ve štafetovém závodě mohlo utkat o zajímavé ceny z každého dne. Závodníkům šlo především o hlavní cenu, a to o bezplatné zapůjčení stroje PistenBully do vítězného lyžařského areálu.

A jak probíhal samotný závod? Závodníci po registraci obdrželi startovní číslo a už si jen museli hlídat předepsaný čas svého startu. Závodily proti sobě vždy dvě dvoučlenné štafety. Úkolem bylo, v co nejkratším čase splnit všechny předepsané úkoly. A co tedy museli závodníci absolvovat? První úkol otestovat manuální zručnost - bylo nutné kladivem zatlouci dva velké hřebíky do dřevěného trámu. Druhý úkol byl návratem do dětských let – lodičkovou houpačku musel soutěžící rozhoupat do určené výšky, kdy splnění úkolu ohlásil barevný maják. Nutno říci, že tento úkol činil mnoha soutěžícím nemalé problémy. Následovaly spíše sportovní disciplíny – kopnutí míčů do připravených otvorů v maketě sněžné rolby, sestřelení plechovkové pyramidy tenisovým míčkem a střelba míčem na basketbalový koš. Plnění těchto úkolů sledovali ostatní návštěvníci, kteří si při fandění užili spoustu legrace.  

A jak to všechno dopadlo?

Závodilo celkem 30 dvojic štafety, z toho 13 dvojic bylo z České republiky, 2 dvojice z Polska a dále se účastnili štafety z Německa, Slovinska, Bosny, Rakouska a USA. Čeští a polští reprezentanti se nenechali rozhodně zahanbit. Za vítěznou štafetou z Německa skončili na druhém místě zástupci polského lyžařského střediska Winterpol Zieleniec a na třetím místě reprezentanti českého lyžařského střediska Sněžník Dolní Morava. V první desítce se také umístil Skiareál U Čápa Příchovice, druhé družstvo Sněžník Dolní Morava a Lyžařský vlek Radvanice.

Při večerním programu byly vyhlášeny a předány ceny. V doprovodu kapely a při sledování kouzelnických čísel šikovného kouzelníka jsme se báječně bavili až do pozdních hodin. Poté nás autobus dopravil zpět do Ulmu na hotel a ve středu ráno jsme se všichni rozjeli zpět k domovu. 

Na kompletní výsledky závodů a fotografie se můžete podívat zde.